Blue Ocean Juristen stuurt gratis Modelovereenkomsten

Op dinsdag 2 februari 2016 heeft de Eerste Kamer met meerderheid gestemd voor de nieuwe Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Dit zal voor veel ZZP-ers een verandering betekenen in de wijze waarop afspraken worden vastgelegd tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer. Om zeker te zijn dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie dient er een door de Belastingdienst gecontroleerde Modelovereenkomst gebruikt te worden en nageleefd.

Blue Ocean Juristen heeft de ontwikkeling van de nieuwe wet op de voet gevolgd en komt nu met een gratis dienstverlening voor de ZZP-er. Blue Ocean Juristen biedt de door Belastingdienst gecontroleerde en gepubliceerde modelovereenkomsten gratis aan.

ZZP-ers staan al bloot aan verschillende risico’s en wij willen deze risico’s voor de ZZP-er zo veel mogelijk beperken, aldus Erwin den Ouden van Blue Ocean Juristen. Doordat er mogelijk een enorm aanbod komt van modelovereenkomsten dient Blue Ocean Juristen de ZZP-er door de juiste modelovereenkomsten kosteloos toe te sturen. De heer Den Ouden verwacht een stormloop aan aanvragen, maar geeft aan hierop voorbereid te zijn. Al moeten we avonden doorwerken om alle vragen te behandelen, de ZZP-ers moeten hierin geholpen worden. Als we deze overgang goed begeleiden zal de ZZP-er winst kunnen halen uit deze nieuwe wet, aldus de heer Den Ouden. Enige kanttekening die hij wel geeft is in hoeverre de opdrachtgevers bereid zijn dergelijke overeenkomsten aan te gaan of dat dit een drempel opwerpt voor opdrachtgevers om ZZP-ers in te schakelen. Ook hierin is een goede communicatie vereist richting de opdrachtgever, aldus de heer Den Ouden.

Meer informatie over de gratis modelovereenkomst?