Blue Ocean Strategy

Een belangrijke basis voor de naam Blue Ocean Juristen komt voor uit de Blue Ocean Strategy.

De Blue Ocean Strategy is een bedrijfsstrategie die in 2005 gepubliceerd werd door W. Chan Kim en Renée Mauborgne. De essentie van deze strategie was om nieuwe markten te creëren, in tegenstelling tot het concurreren in bestaande markten (Red Ocean). Het kernwoord van deze strategie is waarde vernieuwing. Er vindt een vernieuwing plaats van het product of de dienst zodat er een waarde gecreëerd wordt (waarde creatie of waarde vermeerdering). Tevens vindt er een kostenreductie plaats door het afstoten van kosten die minder nodig zijn in de markt.

Blue Ocean Strategy toegepast door Blue Ocean Juristen

Blue Ocean Juristen hanteert de waardevernieuwing als eigen marktbenadering, maar heeft dit ook verwerkt in haar dienstverlening.

Eigen marktbenadering
Blue Ocean Juristen creëert een nieuwe markt waar nog geen juridische expertise werd toegepast. Door deze organisaties juridisch te professionaliseren wordt er waarde gecreëerd voor deze organisatie. Er worden immers risico’s afgedekt of opgevangen en bijvoorbeeld zo wordt bijvoorbeeld de cashflow geoptimaliseerd en verzekerd.

Deze organisaties kwamen voorheen alleen bij juridische dienstverleners als het eigenlijk al te laat was. Deze dienstverlening wordt op dit moment praktisch nagenoeg tot niet toegepast.

Hierdoor zijn onze partners ook bereid samen te werken met ons en zo werken wij samen met een gerenommeerd advocatenkantoor en deurwaarders.

Ondanks dat Blue Ocean scherpe tarieven hanteert profileren we ons hier niet mee. Het is een onderdeel van onze visie om een juridische professionalisering voor het MKB mogelijk te maken, maar onze kernwaarde is waardevermeerdering.

Waardevermeerdering voor onze klanten
Blue Ocean Juristen hanteert het principe van waardevermeerdering ook voor haar klanten. De dienst die Blue Ocean Juristen levert is gericht op een waardevernieuwing en daarmee tevens een waardevermeerdering voor haar klanten. Hier leest u meer over onze waardevermeerdering.

Waarom Blue Ocean Juristen?

Ontzorgend


Door innovatieve en creatieve juristen direct meer waarde voor uw organisatie!

Deskundig


Gespecialiseerd in juridische ondersteuning van het MKB.

Betrouwbaar


Onze betrouwbare naam is de garantie voor een uitstekend eindresultaat.

Call Now Button