De Graafschap spant kort geding aan voor plek in Eredivisie

De Graafschap heeft besloten om alsnog een kort geding aan te spannen tegen de KNVB voor een plek in de Eredivisie.

Donderdagochtend is gesproken met de KNVB directeur Bert van Oostveen over de ontstane situatie na het intrekken en via de beroepscommissie weer teruggeven van de proflicentie aan FC Twente.

FC Twente

Eerder had FC Twente tevergeefs een kort geding aangespannen voor de proflicentie. De rechter ging hierin niet met FC Twente mee, maar een week later heeft de beroepscommissie alsnog een oordeel uitgesproken dat FC Twente de proflicentie kreeg en heeft slechts een boete ontvangen van 181.000 euro. Dit ten koste van De Graafschap die hierdoor genoegen moet nemen met een licentie in de Jupiler League.

Teleurstellend gesprek met KNVB

Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, geeft aan dat het gesprek van donderdagochtend met de KNVB een ’teleurstellend en niet constructief’ gesprek was. De Graafschap ziet zich dan ook geen andere mogelijkheid om een kort geding aan te spannen tegen de KNVB.

Falen van KNVB

De Graafschap stelt dat de KNVB en met name de licentiecommissie heeft gefaald. In het kort geding zal De Graafschap de rechter vragen om opnieuw naar de gang van zaken te kijken. Martine Zuil sluit af dat ze zullen ”knokken voor een eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren.” Aldus de commercieel directeur van De Graafschap.