Verstappen wil € 350.000,- van Picnic voor filmpje met lookalike van Max

Picnic publiceerde in september een filmpje van een lookalike van Max Verstappen en deze ging razendsnel het internet over.
Het lijkt nu toch nog een staartje te krijgen en wel een staartje van € 350.000,-.

In september 2016 zette Picnic een filmpje online waarin een lookalike van Max Verstappen langs een Jumbo bezorgauto loopt en een bezorgauto van Picnic instapt. Met deze auto rijdt de lookalike naar de pitstop om boodschappen in te laden. Supermarktketen Jumbo is een sponsor van Max Verstappen en heeft zelf een commercial waarin de echte Max Verstappen te zien is. Jumbo had direct gereageerd dat ze de humor er wel van in konden zien. Het management van Max Verstappen had aangegeven deze actie niet te kunnen waarderen, waarop Picnic de video offline heeft gehaald.

Bedoeld als grap
Picnic baas Michiel Muller gaf aan dat het als grap bedoeld was om de bezorgers van Picnic in het zonnetje te zetten.

Eis management
Het management van Max is inmiddels naar de rechter gestapt om alsnog een schadevergoeding te eisen voor dit filmpje. Zij eisen € 350.000,- van de online supermarkt Picnic. De hoogte van deze claim is gebaseerd op de commerciële waarde van een dergelijke video.
Het management geeft aan dat naast het belang van Max het ook over de belangen van Red Bull en Jumbo gaat. Het management wil hiermee dergelijke acties in de toekomst voorkomen en wil ook helderheid in wat juridisch is toegestaan.

Onderling overleg draait op niets uit
Voorafgaand aan de dagvaarding zijn er onderling gesprekken geweest, maar de partijen zijn er niet uitgekomen. Picnic had in de onderhandelingen aangegeven een bedrag aan het goede doel te willen schenken, maar hier zou het management van Max niet in mee willen gaan.

Op de hoogte blijven?

We houden deze zaak uiteraard in de gaten. Wilt u op hoogte blijven van actueel juridisch nieuws dan kan u zich hiernaast aanmelden.