Stap 1
U onderbouwt de vordering en levert de benodigde gegevens aan.

Stap 2
Wij nemen contact met u op om het incassotraject te starten en toe te lichten.

Stap 3
Het incassotraject wordt opgestart en de schuldenaar wordt benaderd.

Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van dit traject.

Heeft u een particuliere incasso opdracht? Wij helpen u al vanaf een enkele incasso!

Ook een particulier heeft wel eens geld tegoed van een ander. U heeft al van alles geprobeerd om het bedrag toch nog terug te krijgen, maar niks lijkt te werken. Ons juristenkantoor is dan de uitkomst, met onze kennis van zaken kunnen wij u verder helpen en advies geven.

Denk aan de volgende situaties, waarbij u ons kunt inschakelen:

Betaling komt niet binnen
U heeft een particuliere koop gesloten, maar de koper betaalt het afgesproken bedrag niet (denk hierbij bijvoorbeeld aan het verkopen van een auto).

Bestelling niet geleverd
U heeft een (online) bestelling gedaan, maar deze wordt niet geleverd. U heeft de bestelling geannuleerd, maar u krijgt uw geld niet terug.

Na retour geen geld terug
U heeft een (online) bestelling gedaan, maar deze retour gestuurd, maar u ontvangt uw geld niet terug. Een (web)shop heeft 14 dagen om een bedrag terug te storten.

Huurder betaalt niet
U heeft een huis gekocht als investering en u verhuurt dit huis. De huurder betaalt de huur niet meer.

Incassojurist inschakelen

Laat vrijblijvend uw gegevens achter met onderstaand formulier.
Wij nemen contact met u op en kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Veel gestelde vragen:

 • Versturen jullie ook incasso's voor particulieren?

  Wij helpen u ook verder als u een particuliere klant bent. U kunt bij ons incasso opdrachten indienen als u een overeenkomst heeft gesloten, maar u niet betaald wordt. Vaak is een incassobrief uit onze naam al voldoende om de ander.
  Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen wij, des gewenst, verdere stappen ondernemen.

  Bent u een zakelijke klant? Dan kunt u hier meer informatie vinden.

 • Hoe werkt het?

  Stap 1
  Het is van belang dat u kan aantonen dat u geld tegoed heeft van een ander. Dit kan bijvoorbeeld door een schriftelijke overeenkomst of bijvoorbeeld e-mailwisseling, WhatsApp-gesprek of bestelling. Alle correspondentie rondom het uitblijven van betaling kan van belang zijn, dit kunt u allemaal opslaan en toevoegen bij het indienen van uw incasso.

  Als u een incasso bij ons online indient kan u deze documenten toevoegen.

  Door op de oranje knop hierboven te klikken dient u uw incasso in, hier kunt u uw gegevens en de verzamelde documenten achterlaten.

  Stap 2
  Wij lopen de ontvangen gegevens na en nemen contact met u op om het vervolg uit te leggen. Het kan ook zijn dat we nog aanvullende informatie bij u opvragen.

  Stap 3
  De partij die u geld schuldig is wordt benaderd en hiermee wordt het incassotraject gestart op basis van de in stap 2 besproken werkwijze.

  Uiteraard houden wij u op de hoogte van vorderingen in uw zaak.

 • Wat kost een incassoprocedure?

  In principe kost een incassoprocedure u niets, wij verhalen de incassokosten op uw wederpartij. Voorafgaand aan een incasso opdracht, moet u een ingebrekestelling sturen naar uw klant. Hier kunt u twee opties kiezen:

  • U download onze gratis ingebrekestelling en vult deze zelf aan.
  • Wij stellen een ingebrekestelling op, de kosten hiervoor zijn €25,-.

  Bij een ingebrekestelling stelt u de wederpartij nog in de gelegenheid om te reageren en tot een oplossing te komen. Zodra er niet binnen de gestelde termijn gereageerd is kunt u bij ons de incassoprocedure opstarten.

 • Wat wordt verstaan onder een overeenkomst?

  Een overeenkomst hoeft niet zo groot te zijn als het klinkt. In veel gevallen is een schriftelijk bewijs voldoende om over te gaan tot incasseren. Denk hierbij aan een e-mail of whatsappgesprek, als hiermee voldoende kan worden aangetoond dat u recht heeft op het geld dat u wilt eisen kunnen wij u verder helpen.
  Incasso-opdrachten waarbij niks schriftelijk is vastgelegd kunnen wij niet in behandeling nemen.

Call Now Button