Onze dienstverlening:

 • Dagvaarding opstellen
 • Reageren op een dagvaarding
 • Juridische bijstand in rechtszaal
 • indien wenselijk advocatendienst

 

Blijvend conflict en alleen een rechtszaak mogelijk?

U bent in een conflict gewikkeld geraakt en tot een oplossing komt u niet. Dan kunt u het conflict in de rechtszaal laten beoordelen door een rechter.

Wij staan naast u!
Wij brengen uw conflict in kaart en stellen een dagvaarding op. Ook in de rechtszaak staan wij u bij met onze juridische kennis.
Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij snel een advocaat inschakelen.

juridische expertise voor ondernemers en particulieren

Meer weten over de procedure rondom dagvaarding? Hieronder leggen wij een aantal zaken uit.

Jurist inschakelen

Laat vrijblijvend uw gegevens achter met onderstaand formulier.
Wij nemen contact met u op en kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Dagvaarding opstellen

Wilt u zelf iemand dagvaarden? Dan zult u een dagvaarding moeten opstellen. In de dagvaarding zijn een aantal zaken opgenomen:

  • Naam van u als eisende partij, dit moet zo volledig mogelijk. Als u vanuit een bedrijf procedeert dan dient u de volledige naam van uw bedrijf te vermelden.
  • Uw woon/werkplaats, vermeldt er ook bij onder welke gemeente dit valt indien van toepassing.
  • Gegevens gedaagde partij, ook hierbij moet u zo volledig mogelijk zijn. Naam, geboortedatum, woonplaats of vestigingsadres van de gedaagde partij. Ook moet u vaststellen bij welk rechtbank uw zaak moet worden behandeld.
  • De datum van de zitting, deze wordt ingevuld door de gerechtsdeurwaarder.
  • Het tijdstip van de zitting, deze wordt ingevuld door de gerechtsdeurwaarder.
  • De gegevens van de rechtbank en de zittingslocatie.

Wat daarna volgt in een dagvaarding zijn de feiten over deze zaak en de producties. De producties zijn de bewijsstukken die u verzamelt heeft. Denk hierbij aan e-mailberichten, Whatsapp berichten, foto’s en overeenkomsten.

Het zelf opstellen van een dagvaarding is zeker mogelijk, maar wilt u zeker zijn van een juiste dagvaarding schakel dan onze hulp in. Wij kunnen uw dagvaarding opstellen, advies geven, maar ook een door u opgestelde dagvaarding checken op juistheid.

Reageren op een dagvaarding

Heeft u zelf een dagvaarding ontvangen? Dan moet u hierop reageren. Een goede reactie is voor u van groot belang. Reageert u niet of niet binnen de termijn kan dat er toe leiden dat de eis in de dagvaarding toegewezen wordt.
U mag zelf reageren op een dagvaarding als deze bij de kantonrechter dient of als het om een kort geding gaat.

Zelf reageren heeft meestal niet de voorkeur, omdat de reactie aan bepaalde eisen moet voldoen. Kleine fouten kunnen voor u in het nadeel werken. Wij staan voor u klaar met onze expertise en juridische kennis. Uw slagingskans is zo vele malen groter.

Op een dagvaarding kan schriftelijk gereageerd worden, op deze manier kunt u de zaak goed uitleggen en in de juiste volgorde benadrukken. Mondeling reageren op de zaak kan op de zittingsdatum. Het nadeel daarvan is dat de griffier het dan moet vastleggen en dat u dus afhankelijk bent van zijn kunnen.

Een reactie op een dagvaarding heet een conclusie van antwoord. U neemt alle punten uit de dagvaarding van de tegenpartij over en geeft uw verweer daarop. U kunt daarin ook een tegeneis opnemen, ook wel ‘eis in reconventie’ genoemd. U moet bewijzen gebruiken in uw verweer.

Bij een kort geding zal de reactie altijd mondeling plaats vinden, dit zodat de stukken sneller beoordeeld kunnen worden door de rechter. Ook hierin is het sterk aan te raden om een jurist het woord te laten doen.

Call Now Button