Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst waarmee de werkgever en de werknemer het dienstverband vrijwillig, met wederzijds goedvinden, kunnen beëindigen. Hierdoor wordt een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV voorkomen en kunnen er goede afspraken worden gemaakt over bepaalde zaken.

Vaststellingsovereenkomst controleren

Heeft u van uw werknemer een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Onze arbeidsjurist in Zwolle kijkt graag met u mee om te kijken of alle punten aan de orde zijn gekomen. Met deze controle haalt u het meest uit de vaststellingovereenkomst. U en uw werkgever willen waarschijnlijk een ontslagprocedure vermijden door het opstellen van een vaststellingsovereenkomst. Daarom zal een werkgever bereid zijn om ook uw standpunten te verwerken om zo tot een eindresultaat te komen waar beide partijen achter staan.  Met onze juridische kennis haalt u het beste uit de overeenkomst.

Heeft u al getekend, maar twijfelt u of dit een goede beslissing is? U heeft 14 dagen bedenktijd, in die tijd kan de overeenkomst nog ontbonden worden. Laat daarom voor die tijd nog uw overeenkomst controleren door onze jurist. 

vaststellingsovereenkomst-controleren-transitievergoeding

Werkwijze

Bent u werknemer en krijgt u te maken met ontslag?

Een arbeidsrelatie kan met wederzijdse afspraken ontbonden worden. De afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd.

Grote kans dat uw werkgever de overeenkomst opstelt en dat u er mee akkoord moet gaan. Maar ons advies is om niet zonder meer akkoord te gaan. Uw vaststellingsovereenkomst laten checken door onze jurist op het gebied van arbeidsrecht kan u zomaar wat opleveren. Bijvoorbeeld een hogere transitievergoeding, andere afspraken die voor uw voordeliger uit kunnen vallen en controleren of de vaststellingsovereenkomst voldoet aan de voorwaarden van het UWV. Denk er bijvoorbeeld aan dat u bij ziekte een vaststellingsovereenkomst niet tekent, want dit kan gevolgen hebben voor uw uitkering. Vragen hierover kunt u stellen via 088 – 11 66 500. Kosteloos Het is in de meeste gevallen zo te regelen dat de juridische kosten die u maakt op de werkgever verhaald kunnen worden. De meeste werkgevers stellen een vergoeding beschikbaar om de zaken op een nette manier af te ronden. Zo bent u verzekerd van juridische hulp zonder dat u met kosten opgezadeld wordt.

Call Now Button