Financieringswijze gelanceerd door Minister Kamp

De financieringswijzer is een gids voor kleine en middelgrote bedrijven om ze wegwijs te maken in de financieringsmogelijkheden. Deze gids biedt ondersteuning om duidelijkheid te scheppen tussen alle verschillende initiatieven die er momenteel zijn voor de financiering van kleine en middelgrote bedrijven.

Deze financieringswijzer wordt gelanceerd door het ministerie van Economische Zaken, De Nederlandse Vereniging van Banken, MKB Nederland, VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De Nationale Financieringswijzer is een vervolg op de Ondernemerskredietdesk, waarbij de bedrijven terecht kunnen bij één loket om te zorgen dat hun groeiplannen gefinancierd kunnen worden.

Minister Kamp van Economische Zaken stelt dat er dankzij de maatregelen van de overheid sinds 2009 meer dan 10 miljard euro aan extra krediet mogelijk is gemaakt voor het MKB. De minister wil dit voortzetten en stelt de komende jaren 1 miljard euro garant hiervoor.

De afgelopen jaren zijn de banken steeds terughoudender geworden om krediet ter beschikking te stellen. Toch maakt het MKB momenteel nog steeds het meest gebruik van bankkrediet. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze geen zeggenschap willen verliezen.